Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. De horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. 

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de Junioren competitie die vandaag is gepubliceerd gespeeld kan worden. Ook junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

De details van deze versoepelingen zullen we proberen zo snel mogelijk helder te krijgen en begin volgende week communiceren. De richtlijnen en veelgestelde vragen worden dan geüpdatet.